Xmodels

Omschrijving webcamplatform Xmodels

Het webcamplatform Xmodels is de camgirlsite voor de bekende webcam website Xcams.nl. Als je bij Xmodels werkt staat je profiel ook op Evelive, Webcamsex en Cambabes. Je kunt als vrouw, man, stel of transseksueel te cammen. Niet alleen Nederlandse mensen kunnen zich aanmelden en er kunnen bezoekers van alle nationaliteiten in de chatbox belanden.

Wist je dat: Bij Xmodels kun je aangeven dat Nederlanders niet in je chat mogen komen! Dit kan alleen gebeuren als ze een buitenlands IP-adres hebben.

Profiel

Profielnaam

Jouw profielnaam is je signature. Dit hoeft geen bestaande of echte naam te zijn. Het is van belang dat je profielnaam uniek is. Er zijn geen twee dezelfde namen op de site en jij bent onder deze naam te vinden.

Foto’s

Je kunt 20 foto’s op je profiel plaatsen. Hiervan is één foto je profiel- ofwel presentatie foto. Deze foto is de eerste foto die klanten van je zien als ze op je profiel kijken. In sommige landen is het zo dat live snapshots niet op de site getoond mogen worden, dan zien ze dus deze foto. Dan kun je nog 4 foto’s op je profiel plaatsen en de andere foto’s komen in je privé map terecht. Deze foto’s kun je met klanten delen in een chat. Je geeft ook aan of je foto’s soft zijn of niet, dit heeft ook te maken met het feit dat te sexy of blote foto’s niet getoond mogen worden in sommige landen.

Snapshots

Tijdens je webcamshow worden er snapshots gemaakt. Deze worden weergegeven op de site tenzij een land dat verbiedt. Zodra er klanten in je chatbox zitten wordt er om de minuut een shot gemaakt, dit wordt netjes aangegeven. Ben je niet tevreden met een foto of wil je er gewoon zelf eentje maken is dit ook mogelijk.

Video’s

Ook filmpjes kun je uploaden, hier kun je geld voor vragen, of ze gratis op je profiel zetten om klanten warm te maken. Dit kun je altijd later nog aanpassen en voordat een filmpje op je profiel komt wordt hij gevalideerd. Wat ik super leuk vind, is dat je tijdens het cammen een filmpje op kan nemen. Je drukt op een rode opname knop en je film begint. Deze kun je later bekijken, een titel geven, beschrijving, met woorden aangeven wat er in te zien is.

Informatie
 • Leeftijd (hoeft niet je echte leeftijd te zijn).
 • Woonplaats (hoeft niet je echte woonplaats te zijn).
 • Welke talen je spreekt.
 • Ruimte om een eigen beschrijving te geven in verschillende talen.
Weergave op de website

De eerste drie zijn direct op de website van te zien, samen met je snapshots. Voor de rest van je profiel moeten klanten daadwerkelijk op je profiel klikken.

Mogelijkheden

Freechat

Als je gaat cammen kom je eerst in de freechat terecht. Hier kunnen klanten binnenkomen, naar je kijken en met je chatten maar je krijgt hier geen geld voor. Je mag dan ook geen sexshow opvoeren. Er is zelfs een functie die je aan kunt zetten als je toch naakt bent. Je beeld wordt dan wazig. Je moet proberen de klanten in de freechat zover te krijgen betaald met je te komen chatten. De freechat kun je ook helemaal uitzetten en dan wacht je af totdat er (betalende) klanten binnenkomen.

Chatbox

Op dit webcamplatform zit je standaard in een chatbox waarin meerdere klanten binnen kunnen komen. Hierin kun je verschillende opties aan en uitzetten. Deze zijn als volgt:

 • Cammen in een chatbox.
 • Klanten kunnen privé met je gaan (de rest van je klanten wordt voyeur).
 • Klanten kunnen je horen.

In de Chatbox kun je acties van je klanten bekijken. Zo zie je bijvoorbeeld direct wat voor taal ze spreken en de reden waarom ze je chat verlaten. Bijvoorbeeld dat zijn credits op zijn, hij naar de pagina met alle webcammers gaat of zijn telefoongesprek beëindigt. Ook kunnen je klanten een waardering geven van 1 tot 10 en dit zie je ook in je chat verschijnen!

Berichtjes

Klanten kunnen je ook een berichtje sturen en hier kun jij als webcamgirl op antwoorden.

Video’s

Je kunt geld vragen voor video’s. Voor als je off line bent bijvoorbeeld. Het bedrag wat je hiervoor wilt krijgen kun je zelf invullen. Wel moet je video eerst gevalideerd worden.

Kadootjes

Ja echt, je kunt kadootjes krijgen via Xmodels! Via de site kun je allelei toys of mooie lingerie op je verlanglijst zetten. Deze kan Xmodels naar je toesturen, natuurlijk zien je klanten nooit je adres, of je kunt een deel van het bedrag van de aankoop krijgen. Dus in plaats van die lange laklaarzen van 200€ krijg je een deel van het bedrag als een klant de laarzen voor je ‘koopt’.

Xmodels Streamer

Xmodels heeft een eigen streamer. Dit kun je vergelijken met Internet Explorer of Google Chrome. Via Google Chrome werkt het cammen niet met Xmodels, Firefox wordt aangeraden maar het beste is om de Xmodels Streamer te downloaden. Gratis te downladen, speciaal voor het webcamplatform Xmodels zodat alle functies optimaal werken.

Chatten met je collega’s

Na het inloggen als webcamgirl zie je direct een gesprek open staan. Dit is een gratis gesprek waar alle performers/collega’s aan deel kunnen nemen. Handig als je ergens over twijfelt, iets wilt delen, je verveeld of gewoon voor de gezelligheid!

Extra

Als laatste heeft Xmodels vaak leuke win-acties en staat er iedere weer een nieuwsbrief op de website. Er zijn niet alleen acties waarin klanten betrokken worden. Een tijdje geleden was er een actie voor de webcamgirl die de meeste minuten maakte met de Xmodels Streamer.

Verdiensten

Hoeveel je verdient hangt af van twee factoren:

 • Uit welk land je klant komt (groep 1 of groep 2).
 • Hoeveel minuten je al verdiend hebt (onderverdeeld in levels 1 t/m 8).

In level 1 is het percentage dat je betaald krijgt hetzelfde, 25% van het bedrag dat een klant betaald om met jouw te cammen. Dit is tot en met 249 equivalente minuten, dat is het totaal aantal minuten dat je verdiend hebt. Als je bijvoorbeeld 60 min on line was en gemiddeld 4 klanten in je chat had, heb je 4*60=240 equivalente minuten verdiend.

Wanneer je een chat begint en nog op level 1 zit, worden alle minuten die je die sessie maakt op level 1 uitbetaald, dus 25% van wat de klant bij jouw uitgeeft. Als je de chat begint in level 2 wordt de hele sessie uitbetaald op level 2, etc.

Het percentage dat je uitbetaald krijgt uit groep 1 gaat snel omhoog. In level 4 is dit al 40% (tussen de 2001 en 3500 equivalente minuten). In groep 2 zit je dan op 25,5%. Dit heeft allemaal te maken met het land waar je bezoeker vandaan komt.

Het opbouwen van deze levels duurt maar twee weken. Iedere 1e van de maand en iedere 16e van de maand begin je weer op level 1.

*Dit gaat denk ik hetzelfde met de uitbetaling van berichten van klanten en als klanten betalen voor jouw filmpjes. Je krijgt een percentage van wat zij uitgeven aan jou.

Uitbetaling

Uitbetalingen kun je zelf inplannen.

 • Je verdiensten van de 1e tot en met de 15e van de maand kunnen betaald worden vanaf de 20e van diezelfde maand.
 • Je verdiensten van de 16e tot en met het einde van de maand kunnen betaald worden vanaf de 5e van de volgende maand.

Deze verdiensten staan open op de website. Deze kun je aanklikken en dan worden ze verwerkt en betaald. Je kunt ze ook laten staan, dit maakt in de hoeveelheid van je verdiensten niet uit. Handig als je wilt sparen en het geld nog niet echt nodig hebt. Lastig als je er steeds zelf aan moeten denken dat je het geld laat uitbetalen.

Aanmelden

Aanmelden bij het webcamplatform Xmodels gaat heel snel. Het is een bekend platform waar veel klanten komen.

Mocht je willen werken bij Xmodels of daar meer informatie over willen kun je hier klikken.

Wil je chatten met camgirls op Xcams? Klik dan hier om eens te kijken.

Mijn ervaring

Xmodels is een goed bezocht webcamplatform waar ik persoonlijk nooit lang zonder klanten zit. Er zitten leuke opties in zoals het maken van filmpjes tijdens de chat en dat het mogelijk is om met je collega’s te kletsen.

Daarnaast kun je heel veel statistieken zien. Zoals hoe vaak klanten jou aangeven als favoriet en je kunt zien waar klanten heen gaan en vandaan komen. Het is al met al een erg fijn webcamplatform.

Het betaalsysteem wat ik hier beschrijf is nog nieuw voor mij. Helaas kan ik daarom geen indicatie geven wat een uurtje werk op verschillende levels oplevert.

 1. Hi Katie, heb jij voor mij misschien nu een indicatie wat je ongeveer verdient bij xmodels?En hoe zit het met de buitenlandse klanten? Ik kan engels, maar niet super goed helaas.. Ik zit te twijfelen om mijzelf hier ook aan te melden! X

  • Hi Ann, vrijdag komt er een uitgebreid artikel online waarin ik drie keer bij Xmodels heb gecamd!

   Hier een kleine sneak peak met de bedragen die ik daar verdiend heb:
   – In bijna 3 uur cammen heb ik 50€ verdiend.
   – Op donderdagavond ben ik van kwart voor twaalf tot ongeveer 1 uur op de chat geweest. Het was een lekker drukke chat vandaag. Ik heb een nette 28€ verdiend.
   – (Komt later pas on line) in combinatie met een lange privé chat heb ik 62€ in anderhalf uur verdiend.

   Het hangt bij Xmodels ook af van het ‘level’ waar je in zit. Hoe meer je camt hoe meer je verdiend (logisch) maar je krijgt dan een groter deel van wat klanten voor je betalen. Deze verdiensten komen allemaal uit level 1, die levels worden aan het begin van de maand en rond de 16e weer op 0 gezet en dan begin je dus weer over nieuw.

   Ik heb daar zelden een buitenlandse klant, in deze 3 keer misschien één fransman (die bijna niks zei, ik kan ook helemaal geen Frans haha) en 1 Engelsman met wie ik wel even gechat heb. Je maakt een Nederlandse en Engelse profieltekst. Als je wil kun je hier aangeven wie je bent en wat je graag doet en dat je daarnaast niet uitgebreid kun chatten in het Engels maar je klanten welkom zijn om te komen kijken.

   Laat me weten hoe het gaat als je je aanmeldt 🙂 Ik heb daar altijd wel klanten en vind het platform prettig werken, ben benieuwd hoe jij daar over denkt!

   Liefs,

   Katie

LEAVE A REPLY