Belastingaangifte doen als camgirl

5
Belastingaangifte doen als camgirl

Het einde van de deadline komt in zicht, heb jij je belastingaangifte al gedaan over het jaar 2013? Ik schreef al eerder een artikel over de belastingdienst. Hier kun je al heel veel lezen over de belastingdienst want; belastingaangifte doen als camgirl, hoe zit dat?

Wat heel erg leuk is als je een eigen site hebt is dat je van alles kunt zien. Het aantal bezoekers, waar die vandaan komen én je kunt zien waar mensen op Google naar zoeken en vervolgens bij jouw site terecht komen. Sinds een week wordt mijn site opvallend vaak gevonden met ‘belasting camgirl’. Ook als camgirl moet je belasting betalen. Blijkbaar zijn camgirls nu aan het zoeken hoe je dat eigenlijk doet.

Tip 1

Zet je geld op tijd weg. Je krijgt als camgirl jouw bruto bedrag uitbetaald. Bij andere werkgevers, ik noem als voorbeeld als je in de supermarkt werkt, krijg je het netto bedrag. Dan is alles wat op je rekening komt is voor jou en alle belasting is hier al vanaf gegaan. Als camgirl moet je dus een deel weg zetten omdat jij je belasting in één keer moet betalen. Door steeds je geld weg te zetten kan de rekening alleen maar mee vallen en hoef je niet op eens duizenden euro’s bij elkaar te sparen. Hoeveel je moet betalen kun je in dit artikel lezen.

Tip 2

Zoek goed op hoeveel je verdiend hebt. Camplatformen geven al hun gegevens door aan de belastingdienst. Je kunt dus niet perongeluk 100€ minder invoeren maar je moet het precieze bedrag opgeven. Oké je moet het afronden op ronde euro’s. dus 100,50€ wordt 101,-€ en 100,40€ wordt 100€. Hier hoort al het geld bij dat je in 2013 hebt verdiend, ook als je het nog niet hebt ontvangen. Dus ook de verdiensten die je in 2013 hebt verdiend maar pas in 2014 uitbetaald krijgt reken je mee in je totale inkomsten.

Tip 3

Vul je aangifte op tijd in! Als het om cammen gaat kun je op 1 januari 2015 al je gegevens compleet invoeren van je cambaantje. Je kunt opzoeken wat je hebt verdiend, of je houdt dit al bij, en dat is het enige wat je nodig hebt. Als je het digitale programma om je aangifte te doen hebt gedownloaded kun je dit bedrag al invoeren bij overige inkomsten. Ook als je nog een jaaropgaaf moet krijgen van een andere baan kun je dit al invullen en het programma onthoudt dit bedrag. Dan heb je dat alvast geregeld en kun je met een gerust hart verder verdienen. Natuurlijk moet je hem niet voor 1 april vergeten op te sturen!

Probleem: mijn ouders doen de aangifte altijd, wat nu?

Deze vraag kreeg ik een tijdje gelden. Tja dit is lastig, je moet je verdiensten namelijk invullen. Wat je daarna moet betalen krijg je in de brievenbus, en wat als je ouders dat open maken? En zij altijd degene zijn die de aangifte doen? Je zou aan kunnen geven dat je graag zelf je aangifte wil doen, omdat je dat immers moet leren. Je kunt het bijvoorbeeld samen met een vriendin doen, of alleen zeggen dat je dit doet. Dan heb je nog het postprobleem. Je kunt tegenwoordig aangeven dat je je post digitaal wil ontvangen. Ik gebruik dit zelf niet omdat ik op mezelf woon en het niet erg is als de post hier binnenkomt dus weet het fijne er niet van maar zeker de moeite waard om eens te kijken!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je hebt ingeschreven bij de kamer van koophandel. Hier heb ik geen ervaring mee dus kan ik jullie helaas niet mee helpen. Alle informatie die ik jullie geef haal ik uit mijn ervaring met de belastingdienst en via www.belastingdienst.nl. Als je verder nog vragen hebt kun je altijd naar de belastingdienst bellen. Je hoeft daar niet te zeggen maar kunt zeggen dat je een freelance baantje hebt en je het bruto loon uitbetaald krijgt.

Is jouw aangifte al de deur uit? Heb je hulp nodig? Je mag me altijd mailen, tweeten of natuurlijk een reactie plaatsen onder dit artikel. Als ik je vraag dan niet kan beantwoorden kan iemand anders je misschien wel helpen! Zo leren we van elkaar.

Wil je weten wanneer er een nieuw artikel on line komt? Volg me dan op twitter of facebook, of schrijf je anoniem in voor mijn nieuwsbrief.

Dikke kus,

Katie

 1. Hey Katy.
  Ik ben ook net begonnen als cam girl, is er geen bedrag dat als je daar onder zit geen belasting hoeft te betalen?
  Heb er helemaal niet bij stil gestaan.

  Zou je mij een mailtje kunnen sturen op: ladylizzy9@hotmail.com

  • Hi Lisa,
   daar zou je zomaar gelijk in kunnen hebben ja.. Echter heb ik hier geen informatie over kunnen vinden! Ik heb ‘van horen zeggen’ dat dit de eerste jaren zo zou zijn, maar mogelijk is dat alleen maar als je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Als je direct het geld weg zet kan de rekening alleen maar meevallen en weet je zeker dat je het geld hebt 🙂
   liefs, Katie

  • Hi Lisa,
   daar zou je zomaar gelijk in kunnen hebben ja.. Echter heb ik hier geen informatie over kunnen vinden! Ik heb ‘van horen zeggen’ dat dit de eerste jaren zo zou zijn, maar mogelijk is dat alleen maar als je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Als je direct het geld weg zet kan de rekening alleen maar meevallen en weet je zeker dat je het geld hebt
   liefs, Katie

  • Hoi Anna,
   dit is niet noodzakelijk maar misschien is het voor jou financieel interessant om te doen. Dit kan ik echter niet voor je beoordelen 😉 maar je bent het dus niet verplicht.
   Liefs,
   Katie

LEAVE A REPLY