Nieuwe webcam!!

1
Nieuwe webcam!!

Ik heb een nieuwe webcam! Eindelijk! Ik heb hem samen met mijn vriend gekocht bij de media markt voor 22€. En het is de ….. Logitech c270 HD webcam!

De hele periode die ik als camgirl werk gebruik ik de ingebouwde webcam in mijn laptop. Daar is op zich niks mis mee. De kwaliteit is OK als er voldoende licht is.

Er zitten helaas nadelen aan een ingebouwde webcam. Ik cam bijvoorbeeld niet met mijn gezicht in beeld. Ik moet het scherm van mijn laptop verder naar beneden doen dan ik zou willen. Hier door is het wel eens lastig om te lezen wat iemand typt. Als ik mijn laptop verder omhoog zet (verder als 90 graden), om goed het scherm te lezen is heel mijn gezicht in beeld. Dit is juist iets dat ik probeer te voorkomen.

oude webcam zonder gezichtOp het dit plaatje staat mijn laptop net iets verder dicht dan 90 graden. Dan pas is mijn gezicht uit beeld.

Dit verschilt natuurlijk per pose of plek waar je zit, maar ik zit het meest aan mijn bureau. Ik ben er aan gewend geraakt om zo mijn laptop en ingebouwde cam te gebruiken. Wat ook een nadeel is, voornamelijk voor de klant, is dat je niet kunt in zoomen. Ik kan voor over buigen om mijn borsten van dichtbij te laten zien maar daar blijft het vaak bij. Mijn klanten vragen wel eens om close-up. Nou is het niet zo’n heel grote ramp als het niet kan.

nieuwe webcam aftellenIk zie nu opeens veel meer nadelen aan een ingebouwde webcam dan eerst. Dat heeft er ook mee te maken dat mijn nieuwe webcam heel veel kan! Er zitten zoveel leuke dingen op. Bijvoorbeeld; foto’s maken gaat veel makkelijker. Deze webcam heeft 3.0 mega pixel en maakt hele mooie foto’s. Wat ook makkelijk is, is dat hij een functie heeft om af te tellen als je de foto maakt. Bij mijn ingebouwde webcam kan dit niet en zie je altijd in beeld dat je op een knopje drukt.

Nu zijn de foto’s niet het belangrijkste. De kwaliteit van de video is ook een stuk mooier van mijn nieuwe webcam. Hij heeft ook veel minder licht nodig. Bij mijn ingebouwde webcam kom ik er niet zonder mijn vertrouwde bureaulamp van de IKEA.

oude cam met lichtDit is een afbeelding met mijn ingebouwde webcam met de lamp van IKEA.

nieuwe webcamDit is een afbeelding met mijn nieuwe webcam. Dan nog dit, deze foto is zonder de lamp gemaakt!

Wat ik ook een hele leuke functie vind is het in zoomen. Ik kan gewoon blijven zitten en met het schermpje van automatisch opent als je ergens de webcam gebruikt, klik je op het plusje of minnetje. Dat niet alleen, als je hebt ingezoomd kan ik de cam naar boven en beneden en van links naar rechts bewegen. Hoe leuk!

Een losse webcam heeft een snoer wat ook heel erg handig is. Je kunt de cam op verschillende plekken zetten.

Bijvoorbeeld op jnieuwe webcam op bureaue bureau in plaats van op je laptop of recht voor je. Je kunt de webcam oppakken en langs je lichaam bewegen. Als ik ga cammen met mijn vriend, uiteraard hebben we hem dezelfde avond nog uitgeprobeerd, pakt hij hem op en filmt alles vanuit zijn oogpunt. Ik kan dan als vanzelf alleen nog maar naar mijn scherm kijken waar ik heel goed kan zie hoe hij me lekker neukt. Ge-wel-dig!!

Doordat je de cam goed kunt bewegen en neer kunt zetten hoe je wilt is het heel gemakkelijk om goed je scherm in beeld te hebben en je gezicht uit beeld.

Een losse webcam heeft heel erg veel leuke opties en zou ik zeker aanraden als je gaat cammen.  Waar ik vooral op zou letten is beeldkwaliteit en handbaarheid. De logitech c270 HD Webcam staat heel stabiel en is makkelijk in gebruik. Aanrader!

Wil je weten wanneer er weer een artikel on-line komt schrijf je dan anoniem in voor mijn nieuwsbrief.

Dikke kus,

Katie

LEAVE A REPLY