Werken bij Xmodels: eerste indruk

1
Werken bij Xmodels: eerste indruk

Een tijdje geleden heb ik me aangemeld om te gaan werken bij Xmodels. Dit webcamplatform heb ik gevonden via Google. Mijn eerste indruk was goed, dus ik vond het tijd om het platform uit te proberen.

Aanmelden

Het aanmelden ging iets anders dan bij andere platformen. Je moet een formulier invullen, een kopie van je ID-kaart bijvoegen en… Je moet met je gezicht in beeld met je ID kaart (of paspoort of rijbewijs) erbij. Deze hou je eerst naast je gezicht, en daarna breng je hem in beeld zodat hij goed leesbaar is. Dit staat er overigens duidelijk bij uitgelegd. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, apart! Wat ze ook direct vermelden is dat je voorafgaand aan iedere camsessie een foto van je gezicht moet maken. Deze wordt nergens getoond en is alleen om er zeker voor te zijn dat de juiste persoon achter de webcam zit, en niet opeens iemand anders.

Wat ik ook nog niet eerder heb gezien, maar wel over heb gehoord, is dat je kunt aangeven dat je geen bellers uit je thuisland kunt krijgen. Ik vind Nederlandse bellers juist leuk en ga niet met mijn gezicht in beeld dus heb niet van deze optie gebruik gemaakt. Zoals bij elk platform kies je een profielnaam, vul je gegevens in over je uiterlijk én maak je een profieltekst. Die kun je bij Xmodels in verschillende talen invullen. Nu zou ik mijn tekst kunnen vertalen en in het Frans en op mijn profiel zetten. Maar ja, als er een Fransman binnenkomt gaat mijn Frans niet verder dan Bonjour. Dus nee, dat is niet handig en dat geeft de site ook duidelijk aan.

Verdiensten

De verdiensten zijn vergelijkbaar met Islive.nl. Het normale tarief is 0,18 cent per klant per minuut. Als een klant privé wil gaan kun je daar zelf een bedrag voor kiezen. Dit kun je op laten lopen tot 6 keer het normale tarief. Dus tot 1,08 per klant per minuut! Natuurlijk moet klanten dan ook meer voor je betalen en zullen ze wel waar voor hun geld willen en mogelijk kiezen om privé te gaan met de camgirls die minder geld vragen. Je verdiensten kunnen zelfs nog hoger oplopen! Als je in één maand meer dan 7500 minuten (125 uur) werkt wordt je minimale tarief 0,25 per klant per minuut. Daarnaast kan er ook gemaild en gesmst worden naar je en hier krijg je een klein bedrag voor.

Foto’s en filmpjes

Je kunt 20 foto’s op je profiel plaatsen. Hiervan is één foto je profiel ofwel presentatie foto. Deze foto is de eerste foto die klanten van je zien als ze op je profiel kijken. In sommige landen is het zo dat live snapshots niet op de site getoond mogen worden, dan zien ze dus deze foto. Dan kun je nog 4 foto’s op je profiel plaatsen en de andere foto’s komen in je privé map terecht. Deze foto’s kun je met klanten delen in de chat of je kunt je foto’s afentoe wisselen. Je geeft ook aan of je foto’s soft zijn of niet, dit heeft ook te maken met het feit dat te sexy of blote foto’s niet getoond worden in sommige landen.

Je kunt ook filmpjes uploaden. Hier kun je geld voor vragen, of ze gratis op je profiel zetten om klanten warm te maken. Dit kun je altijd later nog aanpassen en voordat een filmpje op je profiel komt wordt hij gevalideerd. Wat ik super leuk vind, is dat je tijdens het cammen een filmpje op kan nemen. Ik ging mijn kleding uitdoen voor een klant en zei wacht, dit ga ik filmen. Je drukt op een rode opname knop en je film begint. Ik heb hem al snel weer uitgezet en was hem eerlijk gezegd alweer even vergeten. Toen ik mijn profiel ging bekijken zag ik hem opeens staan. Ik kon hem bekijken, een titel geven, beschrijving, met woorden aangeven wat er in te zien is.. Hoe leuk en handig! Ja ik ben fan. O ja, hoeveel geld je er voor wilt krijgen, kun je zelf kiezen.

Freechat

Als je je aanmeldt kom je eerst in de freechat terecht. Hier kunnen klanten binnenkomen, naar je kijken en met je chatten maar je krijgt hier geen geld voor. Je mag dan ook geen sexshow opvoeren. Er is zelfs een functie die je aan kunt zetten als je toch naakt bent. Je beeld wordt dan wazig. Je moet proberen de klanten in de freechat zover te krijgen betaald met je te komen chatten. Je kunt de freechat ook helemaal uitzetten en dan wacht je, net als op Islive, af totdat er (betalende) klanten binnenkomen.

Er staat heel duidelijk in beeld wanneer je in een freechat zit en wanneer je in een normale chat zit, heel erg handig!

Er zit nog veel meer bij Xmodels, zo kun je een verlanglijstje maken zodat klanten je een gepast kadootje kunnen sturen. Ook kun je als je on line bent chatten met je collega’s en zo handig, er wordt afgeteld voordat er een snapchat wordt genomen. Zo kun je in een mooie pose gaan zitten of er even extra goed op letten dat je gezicht niet in beeld is.

Werken bij Xmodels

Als je ook wilt werken bij Xmodels, klik dan hier. Daar vind je ook nog meer informatie over het platform en de verdiensten.

Ik ga nog veel meer ontdekken op Xmodels en deel graag mijn nieuwe bevindingen met jullie. Waar zijn jullie nou nieuwschierig naar? En welke functies vind jij dat een camplatform moet hebben?

Wil je weten wanneer er een nieuw artikel on line komt? Volg me dan op twitter of facebook, of schrijf je anoniem in voor mijn nieuwsbrief.

Dikke kus,

Katie

 

  1. Hi darling!

    Ik hoop zo dat jij me kan helpen! Ik ben erg zoekende naar goede shortcuts voor xModels. Gebruik jij ze en zo ja, wil je deze delen?

    Lieve groetjes!

LEAVE A REPLY